Klinische avonden GD, Pavo en Virbac weer doorslaand succes

Enthousiaste geluiden vielen te beluisteren bij zo’n 200 paardendierenartsen, die op 25 en 26 februari één van de twee klinische avonden van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), Pavo en Virbac bijwoonden. De bijeenkomsten werden gehouden bij springstal van familie Van der Vleuten in Someren en het nieuwe KWPN centrum in Ermelo.

Drs. Julius Peeters, voorzitter van de Groep Geneeskunde Paard, vertelde dat de GGP ijvert voor een databank, waar aan de hand van het chipnummer gegevens over een paard worden verzameld, inclusief de naam van de eigenaar en de locatie waar het dier staat. Daarnaast gaan bloedmonsters gemonitord worden op West Nijl Virus en infectueuze anemie. De GGP wil een helpdesk voor dierenartsen opzetten, waar ze met al hun vragen over infectueuze aandoeningen terecht kunnen. Ook wil men een meldpunt met een vertrouwensdierenarts voor de neurologische vorm van rhinopneumonie, om onnodige onrust door social media hypes te voorkomen.

GD-internist Drs. Linda van den Wollenberg gaf aan dat een systematische aanpak bij chronisch vermagerde paarden de beste werkwijze is. Als is vastgesteld dat het een medisch probleem betreft, zijn er een aantal eerstelijns onderzoeken mogelijk, die in veel gevallen een diagnose opleveren. Ingrijpender testen moeten in een kliniek worden gedaan. Aan de hand van drie praktijkgevallen werd de kennis van de aanwezigen getest. Parasieten of gebitsproblemen bleken in de meeste gevallen de oorzaak.

Overige berichten

> 5 redenen om op Pavo FibreBeet te stemmen
> 7 keer waarom je Pavo niet mag missen op Horse Event dit jaar
> Kobalt in paardenvoeding op FEI-dopinglijst, moet ik me zorgen maken?
> Pavo viert feest: 50 jaar specialistische paardenvoeding
> 5 redenen om op Pavo Vital te stemmen
> 6 redenen om op Pavo Ease&Excel te stemmen
> Pavo feliciteert Hippische Ondernemer van het Jaar
> 5 redenen om Pavo te bezoeken op Horse Event 2017
> Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden